ZPĚVNÍ PTÁCI - NEZNÁMÝ AUTOR

ZPĚVNÍ PTÁCI - NEZNÁMÝ AUTOR

 

790 Kč

Dostupnost: Prodáno

Jméno autora: Neznámý autor

 

 

OBRAZ - ZPĚVNÍ PTÁCI. NA OBRÁZKU JE CHOCHOLOUŠ OBECNÝ, DRUHÉHO PTÁKA JSEM NEPOZNAL, SNAD JE TO SLAVÍK OBECNÝ. POKUD BY JSTE HO NĚKDO POZNAL, BUDU RÁD KDYŽ MI TO NAPÍŠETE EMAILEM.

 

 

ROZMĚRY VČETNĚ RÁMU CCA 27 CM X 20 CM, RÁM JE ÚZKÝ, ZDOBENÝ, MÍSTY MÁ OTLUKY. OBRAZ JE ZASKLENÝ. STARÝ KOLOROVANÝ LEPT NA PAPÍŘE ČI BAREVNÁ LITOGRAFIE. CELKOVÝ STAV - VIZ FOTO.

 


OBRAZ BYL VYTVOŘEN ODHADEM V LETECH 1930-60.

 


BUDE ÚŽASNOU DEKORACÍ VAŠICH PROSTOR.

 

 


Chocholouš obecný

 

 

Na hlavě má chocholouš obecný nápadnou, většinou vzpřímenou chocholku, vnější ocasní péra jsou bledě žlutá. Zpívá obvykle z vyvýšeného místa.

 

Chocholouš je především ptákem východoevropských a jihoevropských stepí. V dobách, kdy jezdily drožky s koňmi a kdy se s koni oralo i v období rozvinutého pastevectví, byl chocholouš obecný hojným ptákem také v odlesněné a v kulturní step přeměněné střední Evropě. Čas od času docházelo i k invaznímu přílivu chocholoušů z východu. Nyní jsou tito ptáci ve střední Evropě téměř úplně vyhubeni, jednotlivé zbývající skupinky se udržely na chudých travnatých plochách při okrajích velkých měst.

 

Chocholouš obecný je stálým ptákem, jehož úsečný zpěv můžeme zaslechnout už koncem zimy. Vplétá do zpěvu i napodobení nejrůznějších zvuků z okolí. Dovede tak dokonale napodobit hvízdání pastevců, že ošálí i pastevecké psy. Ti však brzy poznají svůj omyl, ale pak sledují kromě pastýře i pískajícího chocholouše, a tak si musí jejich pán vymyslet novou melodii. Hnízdo na zemi staví neuměle, znamenitě je však ukrývají. Mimoto se pták nepřiblíží k hnízdu, dokud si není jist, že je nepozorován. Od dubna do července odchová dvě snůšky. Na 3 až 5 vejcích sedí pták 12 až 13 dní, mladí ptáci hnízdo opouštějí 9 až 11 dní po vyklubání. Během následujících nocí se mladí ptáci často do hnízda vracejí. Když jsou 16 až 18 dní staří, začínají létat. Rádi se popelí.

 

Stejně jako v případě dalších skřivanů je živočišná i rostlinná, hmyz a semena. Na podzim a v zimě se chocholouš obecný živí odpady z výmlatu obilí a zrním na strništích. Tam, kde vymizel chov koní, vymizel většinou i chocholouš.

Jméno autora: Neznámý autor
Typ: Myslivecké, lovecké
Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení